— Tuntikuvaukset —

Skillbike-tunnit:

Aamulenkki

Aamulenkki on lauantaiaamun herättelevä tunti, jossa tehot pysyvät maltillisina. Pitkän alkulämmittelyn jälkeen tehdään harjoitus PK1-PK2 -alueella.

Basic

Basic-tunti on puhdasta rasvanpolttoa. Tunnilla ajetaan 55 minuuttia peruskestävyystasolla vaihtelevassa, mutta suhteellisen helpossa maastossa. Nousumetrejä tulee vain vähän ja suurin osa matkasta ajetaan satulassa istuen. Spurttien tavoitteet ovat helppoja ja kierrosluvut maltillisia. Keskipoljentanopeus on noin 80-85 rpm.

Etappi

Etappi on vaihtelevasisältöinen tunti, jossa välillä ajetaan eri profiilisia matkoja, välillä kisamatkoja kuten 15 km Stelvion nousu, välillä ajetaan molemmat! Tunnilla saat haastetta harjoitteluun ja samalla voit testata myös kuntoasi ja verrata sitä aikaisempiin suorituksiisi. Kehittää tehokkaasti maksimaalista hapenottokykyä ja anaerobista kynnystä.

GP-kisa

GP on Let`s Go Centerin oma Grand Prix, johon voivat osallistua kaikki halukkaat. Kisa ajetaan vaihtelevilla reiteillä. Tarkemmat ohjeet löydät kotisivuiltamme kohdasta Pyöräily.

HC

HC on nimensä mukainen tunti. Hors Categorie haastaa sinut tavoittelemaan rajojasi. Tunti on 75 minuutin pituinen ja se itsessään tuo tunnille lisää haastetta. Treenin aikana ajetaan keskimäärin yli 800 nousumetriä ja spurtteja tehdään suurilla kierrosnopeuksilla. Keskimääräinen poljentanopeus on 95 rpm. Tällä tunnilla ei juurikaan kruisailla. Kehittää tehokkaasti maksimaalista hapenottokykyä ja anaerobista kynnystä. Muista huolehtia riittävästä nesteytyksestä ja energianmäärästä, tunnilla pienempikin nainen kuluttaa yli 1000 kaloria.

Lunch Ride ja Night Ride

Rauhalliset PK1 -alueen harjoitukset rasvanpolttoon ja aineenvaihdunnan parantamiseen. Paljon erilaisia spurtteja, maltillisella poljentanopeudella. Kevyitä ja mukavia nousuja. Sopii hyvin etätyön keskeyttämiseen ja myöhäisillan harjoitukseksi.

Lattiatunnit:

HULA

Hula on hauskaa ja tehokasta liikunta hulavennetta pyöritellen. Hulavanteen pyörittely aktivoi syvimmätkin keskivartalon lihakset töihin ja saavat säännöllisen harjoittelun myötä ryhdin kasvamaan ja vatsan kiinteytymään.

Core

Erityisesti core-alueen eli keskivartalon muokkaukseen keskittyvä tunti. Kaiken liikkumisen, urheilun ja arjen tehtävistä suoriutumisen perustana on vahvat ja toiminnalliset tukilihakset. Tunti on loistava muokkaustunti niin urheilijoille kuin vasta-alkajille.

Total Perfect Body

Voisiko tunti enempää luvata! Kehon kokonaisvaltaista treeniä, jossa yhdistetään liikettä, rytmiä ja lihaskuntoa. Sisältää ristiaskeleita ja muita aerobicin perusliikkeitä, mutta kahden vasemman jalankin kanssa tunnilla ei stiplaa!

Zumba

Zumba on jo kultiksi noussut rytmillinen tunti, jonka teho perustuu vauhtileikittelypohjaiseen tuntirakenteeseen ja hauskaan tekemiseen. Rytmiä ja koreografiaa ei kannata säikähtää, sillä Zumba sopii kaikille ja liikkeet opit nopeasti! Tunti on erityisen tehokas keskivartalon muokkaaja.

6x6

Tunnilla keskitytään kehon kuusvedon käynnistämiseen. Kuusi liikettä, kuusi vaihetta. Käytännössä helppoja, mutta fyysisesti haastavia liikkeitä tehokkaana yhdistelmänä. Välillä nostamme sykettä, välillä liikumme lihaskunnon parissa, kaikissa huomioidaan liikkuvuuden kehittäminen. Kuusvedon päällimmäinen tavoite on parantaa suoriutumiseta arkielämän askareissa paremmin: kurotat ylähyllyille ja kyykkäät lattiatasoon, loukkaantumisriskisi madaltuu, työkyky paranee, palauudut treeneistä tehokaammain. Tällä tunnilla lihaskunto ja liikkuvuus kehittyy.

Jooga

Tasapainoittava

Mieltä ja kehoa tasapainoittava tunti, jossa pääpaino on rentoutumisella. Käymme sarjan aikana läpi hellästi koko kehon systeemin tukien sen luonnollista horomaalista toimintaa ja palautumista. Tunti sopii sekä ensikertalaisille että joogaa pidempään harrastaneille. Tämä tunti antaa kyytiä stressihormoneille ja tukee kehon omaa ergonomiaa. Tunti tehdään kokonaisuudessaan lattialla.

Viyayama

Seisten tehtävä asanasarja, jolla linjaamme leho ja luuston asentoa. Ryhti ja tasapaino kehittyvät sekä vahvistuvat. Lempeä kehoa lämmittävä sarja avaa hienovaraisesti mm. lonkkien sekä rintakehän seutua sekä kehittää kehon koordinaatiokykyä.

Kiertoharjoittelut

IISI

IISI on erityisesti aloittavien ja lempeää harjoittelua kaipaavien ohjelma.

IISI on kevyempää harjoittelua ja antaa mahdollisen liikkua ohjatusti mikäli taustalla on liikuntarajoitteet kuten ylipaino, tuki- ja liikuntaelinongelmat, ikääntyminen, palautumisvaihe.

IISI sopii myös sinulle joka olet kuormittunut stressistä ja kaipaat palauttavaa harjoittelua ja mieltä ja kroppaa vähemmän kuormittavaa treeniä

IISI on myös tärkeä tasapainottava harjoitus edistyneille liikkujille.

Kunto

KUNTO on sinulle jolle liikkuminen on elämäntapa ja joka haluaa ylläpitää tervettä elämäntyyliä ja edesauttaa terveellistä elämänpolkua. Olet kenties liikkunut paljon aikaisemmin, mutta käynnistämässä nyt liikuntaa uudelleen. Haluat ehkä pudottaa muutaman kilon painoa tai kiinteytyä mutta et ole niinkään mittareille vannoutunut tuloshakuinen liikkuja vaan ennemminkin omaan hyvinvointiin peilaava kuntoilija.

Sport

SPORT on sinulle, joka treenaat tavoitteellisesti esimerkiksi kohti triathlon- pyöräily- tai juoksukilpailua.

SPORT antaa sinulle työkalut tulokselliseen harjoitteluun juuri sinulle sopivalla tasolla, joka tavoitteesi huomioiden on jo intensiivisempää, mutta vaatii myös treenin tehokkuuden vuoksi palauttavaa ja huoltavaa harjoittelua.

SPORT valmennuksellisen ryhmäliikunnan tavoitteena: aerobisen kunnon parantaminen ja kynnystasojen kehittäminen. Lihaskestävyys, voimakestävyyden, nopeusvoiman ja maksimivoiman jaksot. Voima ja kiinteytys. Sopii myös hyvin esim. taito- ja teholajien oheisharjoitteluun. Sportin voima-osuudessa lihasvoiman kasvattaminen, lihaskestävyys, kiinteytyminen, lajia tukeva harjoitus