— Palautustila —

Hapottaako työ, liikunta tai muu stressi? Keho kerää stressiä päivittäisistä tilanteista. Kokonaiskuormitus voi nousta isoksi, sillä kehomme pitää henkistä ja fyysistä kuormitusta samanarvoisena stressinä. Kovaa työputkea ei välttämättä kannata helpottaa maksimitehon treenillä, vaan antaa keholle tasapainoksi palauttavaa liikettä ja hoitoa.

Tiedämme, että monen tavoitteena on parantaa palautumista, mutta siihen ei löydetä riittävän tehokkaita keinoja tai riittävästi aikaa. Haluamme auttaa sinua palautumaan paremmin ja voimaan paremmin. Palveluvalikoimastamme löydät hemmotteluhetkiä palautusosastollamme lyhyemmistä 8 minuutin Bemer-hoidoista pidempiin hoitopaketteihin. Palautussetit ovat hyvä idea myös lahjaksi!

Avaamme tammikuussa 2024 uuden palautumiseen keskittyvän osaston! Palautuskeskus antaa eväät arjesta, liikunnasta ja muusta stressistä palautumiseen.

Palautustilaa käytät eksklusiivisesti yhdistelmä-kausikortilla tai kertamaksulla.

Palautustilassa: Suolahuone, Bemer-terapia, infrapunasauna ja chill out lounge.


Suolahuone

Suolahuonehoito pohjautuu suolakaivoshoitoon, jota on käytetty Euroopassa astmaan jo keskiajalta alkaen. Suolahuonehoito auttaa hengitysteiden oireisiin. Se helpottaa tukkoiseen nenään, kurkkukipuun ja allergian sekä astman oireisiin. Suolapölyllä on vaikutusta ihoon kosteuttaen ja lievittäen iho-ongelmia. Suolahoito tutkitusti parantaa elämänlaatua. Suolahuoneessa suolageneraattori puhaltaa puhtaasta suolasta vastajauhettua hienojakoista suolapölyä ilmaan.*

Huoneeseen mahtuu 2 henkilöä kerrallaan.

Suolahuonehoito ei sovi seuraavissa tapauksissa:
- Akuutit keuhkosairaudet
- Akuutti hengitysteiden virusinfektio (kuumetta ja intoksikaatioita)
- Verinen yskä
- Aktiivi keuhkotuberkuloosi
- Sairastettu keuhkoajos komplikaatioineen
- Emfyseema, keuhkofybroosi 3. asteen hengitysvaikeudet
- Voimakkaat ja erittäin voimakkaat keuhkoputkien virtaushäiriöt
- II ja III asteen hypertonia
- Krooninen sepelvaltiomasairaus
- Äkillinen nefriitti ja kroonisen nefriitin voimistuminen
- Muiden elinten havaitut patologiat.

Raskaus ei ole este suolahuonehoidolle.


Bemer-terapia

BEMER-hoito stimuloi pienimpiä verisuonia ja parantaa elinten ja kudosten ravinteiden saantia sekä kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Hoidosta hyötyy suuri joukko ihmisiä kaikissa ikäluokissa. Tutkimukset kertovat, että BEMER-terapialla on positiivisia vaikutuksia muun muassa unen laatuun ja immuunipuolustuksen toimintaan.

Koska mikroverenkierron piiriin kuuluu 74 % kaikista verisuonistamme ja näitä pieniä suonia on joka puolella kehoamme aina sisäelimistä, luista ja lihaksista ihoon asti, on ymmärrettävää, että hyvällä tai huonolla mikroverenkierrolla on laaja vaikutus terveyteemme. Tänä päivänä jo tiedetään, että mikroverenkierron häiriöt vaikuttavat useiden kroonisten sairauksien taustalla.

  • Parantaa mikroverenkiertoa*
  • *Edistää psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia*
  • Tehokas tuki koko elimistölle*
  • Jännityksen aiheuttamia selkäkipuja*
  • Tukee palautumista*
  • Lisää suorituskykyä*
  • Parantaa unenlaatua*
  • Edistää haavojen parantumista*
  • Tukee stressinhallintaa*
  • Helpottaa rentoutumista*

Lähteet:

https://bemergroup.com/fi_FI/human-line/kokemuksia/kokemuksia-yleiskuva 

https://hellisolujasi.fi/paremmat-unet-parempi-vastustuskyky-kilpapyorailija-sari-saarelaine/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23940071/ 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24021604/ 


Infrapunasauna

Infrapunasaunalla on useita terveyttä edistäviä vaikutuksia: se lisää kudosten toimintaa ja kiihdyttää aineenvaihduntaa, tehostaa verenkiertoa ja auttaa lihasten palautumista urheilusuorituksen jälkeen, lievittää kipua ja jopa nopeuttaa erilaisten vammojen paranemista.

Infrapunasäteet antavat lämpöenergiaa ja lämmittävät kehoa sisältäpäin. Lämpöenergia menee ihon läpi 4-5 cm:n syvyyteen. Verenkierto ja aineenvaihdunta elimistöstä poistuu paljon kuona-aineita. Aktiivinen lämpöenergia vaikuttaa saunassa vain kehoon, ei ilman lämpötilaan.Chillout lounge

Levolla on suuri vaikutus palautumiseen. Ota hetki omaa aikaa ja lepää rentouttavasti lepotuoleillamme ja ota vaikka pienet torkut. Chillout loungessa on tarjolla kahvia ja teetä, nauti hetki omasta ajasta ja rentoudu. Voit käydä rentoutumisen aikana läpi myös chillout loungen rentoutumisharjoituksia."I just want to be wonderful"